ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ & ΜΠΑΝΑΝΑΣ
 
servings Μερίδες: 8-12
difficulty Βαθμός δυσκολίας: 3/5
cooking time Χρόνος μαγειρέματος: 30’
preparation time Χρόνος παρασκευής: 15’
vegan Vegan
gluten free Gluten free
gluten free Beauty
 
Υλικά
  • 3 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3 γινωμένες μπανάνες
  • 100ml γάλα καρύδας
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 230γρ. αλεύρι ντίνκελ
  • 100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή 50γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα στερεά μας υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το λάδι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
  3. Ακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (υγρά και στερεά). Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου και τα ανακατεύουμε όλα πολύ απαλά με το χέρι για να μην λιώσουν τα μήλα.
  4. Σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 30᾽ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
  5. Το απολαμβάνουμε ζεστό και πεντανόστιμο!
Recipe by Make My Day Athens at https://makemydayathens.gr/2018/11/07/keik-milou-bananas/