VEGAN CASHEWS CHEESE

VEGAN CASHEWS CHEESE

Τυρί με κάσιους εννοείται vegan με πολύ απαλή γεύση, μεγάλη διάρκεια και ταιριάζει με τα πάντα. Δεν λέω ότι από την μια στιγμή στην άλλη θα έρθει να αντικαταστήσει την φέτα σας ή την γραβιέρα αλλά είναι μια συνταγή που αξίζει να την δοκιμάσετε ως μια εναλλακτική και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Όταν άρχισα σιγά σιγά να αλλάζω την διατροφή μου σε πιο φυτική το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν το τυρί. Λατρεύω το τυρί είναι η απόλαυσή μου και το πιο δύσκολο φαγητό να αφήσω πίσω. Κάπως έτσι έκανα την συμφωνία με τον εαυτό μου να μην το βγάλω από την διατροφή μου αλλά να το περιορίσω και να το αντικαταστήσω με ένα τυρί φυτικής προέλευσης αλλά χωρίς να χάσω την γεύση και την απόλαυσή μου.

Άρα ξεκίνησα τα γνωστά μου πειράματα στην κουζίνα. Πρέπει μέχρι σήμερα να έχω φτιάξει πάνω από 30 διαφορετικές συνταγές τυριών από πολύ απλές μέχρι πολύ πολύπλοκες. Επίσης ήθελα να μπορώ να το χρησιμοποιώ σε αρκετές συνταγές και σάντουιτς.

Έτσι κατέληξα σε ένα τυρί από κάσιους, cashews vegan cheese! Και ναι ξέρω ότι σας ακούγεται περίεργο αλλά είναι εύκολο και πολύ γευστικό με πολλές παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε.

Είναι μια συνταγή πολύ απλή και με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας εκτός από την σκόνη αγάρ-αγάρ. Είναι ένα συστατικό φυσικό, η ζελατίνη των χορτοφάγων που μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα σε όλα τα μαγαζιά με βιολογικά προιόντα και το χρειαζόμαστε για να ῾δέσει῾ το τυρί και να γίνει συμπαγές, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια πηγή πρωτεινών. Διαλύειται στο νερό όπως θα δείτε στην συνταγή.

Το cashews vegan cheese μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα τραπέζι, να το βάλετε στην pizza σας, στο σάντουιτς αλλά και σε συνταγές με μακαρόνια όπως alfredo!

Επίσης ἐχει μεγάλη διάρκεια ζωής (εως και 2 εβδομάδες) το οποίο είναι πάρα πολύ αν σκεφτείτε ότι τα περισσότερα τυριά κρατάνε το πολύ για 4 μέρες.

Δεν πολύ λογώ άλλο και πάμε γρήγορα στην συνταγή που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα εντυπωσιάσετε τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και τους άλλους 😉.

VEGAN CASHEWS CHEESE
 
servings Μερίδες: 8-12
difficulty Βαθμός δυσκολίας: ⅘
cooking time Χρόνος μαγειρέματος: 60’
preparation time Χρόνος παρασκευής: 20’
vegan Vegan
gluten free Gluten free
gluten free Beauty
 
Υλικά
  • 1 κούπα κάσιους
  • ⅓ κούπα νερό
  • 1 λεμόνι μέτριο σε χυμό
  • 1 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικό)
  • 1 μικρό καρότο καθαρισμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι ή dijon ανάλογα με την γεύση που θέλετε
  • ¼ κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη αγάρ αγάρ
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το λεμόνι, το ταχίνι, το καρότο, το αλάτι,το πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο και την διατροφική μαγιά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα για 3-4'.
  2. σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μια κούπα νερό και την σκόνη αγάρ-αγάρ. Περιμένουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 1᾽. Έπειτα το βγάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού.
  3. Ακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 30᾽᾽.
  4. Γρήγορα μεταφέρουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το γυρνάμε ανάποδα ώστε να βγει από την φόρμα και το απολαμβάνουμε!.

 

 

Print
Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rate this recipe: