Pop corn ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

Pop corn ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

Όπως μάλλον έχετε καταλάβει μου αρέσει πολύ να καταρρίπτω διατροφικούς μύθους που κάποιες φορές μας κάνουν δύσκολη την διατροφή μας και μας οδηγούν σε στερήσεις που μπορεί και να μην χρειάζονται!

Πάμε να βγάλουμε από πάνω μας για αρχή έναν από αυτούς τους τροφές μύθους που νομίζουμε ότι δεν μας κάνουν καλό. Και φυσικά είναι το λατρεμένο μας ΠΟΠ ΚΟΡΝ!


Το ποπ κορν μετράει ως δημητριακό ολικής αλέσεως, οπότε είναι πραγματικά ωφέλιμη τροφή. Αλλά δεν μιλάμε για ποπ κορν σε κινηματογραφικό στυλ που είναι βουτηγμένο στο βούτυρο.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει μια συνταγή για σπιτικό ποπ κορν κουνουπιδιού.

Μετά από την τελευταία λέξη της προηγούμενης πρότασης νομίζω ότι κάποιοι από εσάς απογοητευτήκατε πλήρως αλλά λίγο ακόμα υπομονή και μια γρήγορη προσπάθεια για την παρακάτω συνταγή θα σας εντυπωσιάσει!

Καταρχήν θέλω να σας πω ότι αν το κουνουπίδι το έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι που κάνει όλη την κουζίνα μας ( μην πω όλο το σπίτι ) να μυρίζει ανυπόφορα, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει αφού έχει όλη την θρεπτική αξία του κουνουπιδιού στο 100% χωρίς κατσαρόλες, χρόνο, μυρωδιές και χαμένη θρεπτική αξιά.

Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό με υψηλή διατροφική αξία και χαμηλές θερμίδες. Το κουνουπίδι θωρακίζει τον οργανισµό µας όσο λίγα λαχανικά, αφού διαθέτει µοναδικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Το σπιτικό ποπ κορν, που είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε, είναι και ένα πολύ υγιεινό σνακ για να δίνουμε στα παιδιά μας στο σχολείο.

Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε ένα βαζάκι και να το έχετε για ελεύθερο τσιμολόγημα χωρίς τύψεις!

Η συνταγή!


Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Χρόνος παρασκευής: 15’
Vegan, gluten free

Υλικά
1 κουνουπίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
2 κ.σ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά

Εκτέλεση
1. Παίρνουμε ένα κουνουπίδι και κόβουμε το επάνω μέρος τους (τα μπουμπουκάκια) σε μέγεθος ποπκορν.
2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ξεπλένουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας νερό και ξίδι. Έπειτα τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
3. Βάζουμε την μισή ποσότητα κουνουπιδιού σε ένα μεγάλο σακουλάκι τροφίμων και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και την πάπρικα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα. Κλείνουμε το σακουλάκι και ανακινούμε πολύ πολύ καλά μέχρι να πάνε παντού τα υλικά.
4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και απολαμβάνουμε!

Κρατάμε το υπόλοιπο κουνουπίδι στο ψυγείο για 5 μέρες.

Print

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *